3 manieren om bloembollen te planten

Vrolijk voorjaar, wat fijn dat je er bent. De tijd van de bloembollen is hier.

schedule 7 mei 2021
bookmark_border Tips
create

Vrolijk voorjaar, wat fijn dat je er bent. De tijd van de bloembollen is hier. Nederland is hét bloembollenland. Bloemist Stefan praat je bij over hoe je bloembollen kunt stylen. Leuke bezigheid en tegelijkertijd bespaart het doe-het-zelven je geld.

3x variëren met bloembollen

Blauwe druifjes, hyacinten, tulpen, narcissen, sneeuwklokjes. Ze zijn er weer, de blijmakers! Alleen wat kun je ermee naast ze standaard in de grond zetten?

1: Vullen, vullen, vullen

Stefan begint met een simpele tip: "Vul een oud bakje of potje met bloembollen. Met wat kracht kun je de bloembollen lostrekken. Door verschillende bollen te gebruiken, krijg je diverse hoogtes en kleuren wat een speels effect geeft."

Om de bloemen steviger in het bakje te zetten, werkt Stefan het af met mos. Dit koop je bij een bloemist of in een tuincentrum. Bovendien geeft het een fraaier gezicht, omdat je de aarde niet meer ziet. Maak het af met wat takken uit de tuin en je bent een blikvanger rijker.


2: Mosbolletjes

Het voordeel van bloembollen is dat ze geen onderhoud nodig hebben. Dit betekent dat je er lekker op los kunt variëren. Vouw wat mos om de bloembollen heen. Wikkel daarna een touw om het mos en de bollen heen. In een handomdraai heb je een leuk voorjaarsstuk!


3: Moderne paastak

Wat is Pasen zonder de gouwe ouwe paastak? Stefan heeft een leuk idee. "Bloembolletjes hebben hun voeding in de bol zitten. Daarom kun je zonder pardon de wortels eraf halen. Wikkel het wederom in met mos en touw. Vervolgens kun je ze met een ander touwtje in de paastak binden.

Is een bolletje al een klein beetje open gekomen, dan hoef je het geen water te geven. Is er nog niets te zien, spray het dan een klein beetje in met water. Dat is voldoende."

Houd je van een extravagante tak? Steek er dan bijvoorbeeld ook een paar kleurrijke pauwenveren en pluimen tussen. Wat een spetter!

Bekijk hier aflevering 36 via Videoland terug en zie hoe bloemist Stefan varieert met bloembollen.