Uw rouwboeket verzekerd?

Goed om te weten: uw rouwboeket is vaak verzekerd

schedule 25 sept 2019
bookmark_border Rouwboeketten
create

Toch is het kiezen van passende rouwboeketten geen eenvoudige taak. Bloemsierkunst Sjerp helpt u graag met het samenstellen van prachtige rouwbloemen voor bij de uitvaart. En wist u dat u de kosten voor de rouwbloemen volledig vergoed kunt krijgen? Dit hangt af van uw uitvaartverzekering en type polis. Hieronder vertel ik u er graag meer over:

Vergoeding van een rouwboeket

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u zelf kiezen hoeveel u wilt besteden aan rouwboeketten en bij welke bloemist u de bloemen afneemt. Toch kunnen de voorwaarden per polis verschillen.

Kapitaalverzekering

Het voordeel van een kapitaalverzekering is dat u volledige keuzevrijheid heeft in de besteding van het geld. U kiest zelf een bloemist en bepaalt zelf het budget voor bloemen. De uitkering die u ontvangt, hoeft u bovendien niet verplicht te besteden aan de uitvaart zelf. U mag bijvoorbeeld ook bloemen kopen om mensen te bedanken of om jaren later op het graf van een overleden dierbare te leggen. Deze vrijheid kennen de andere verzekeringen niet, of slechts deels.

- Geld te gebruiken voor bloemen tijdens en na de uitvaart

- Zelf budget rouwbloemen bepalen

- Zelf uw bloemist kiezen

Sommenverzekering

Bij een sommenverzekering geeft u zelf invulling aan de uitvaart. En dus ook voor de hoeveelheid rouwbloemen en de bloemist. Het verschil is dat u de gemaakte kosten voorschiet en achteraf declareert bij de uitvaartverzekeraar. De verzekeringsmaatschappij vergoedt alle uitvaart gerelateerde kosten tot aan het verzekerde bedrag.

- Verzekeraar vergoedt kosten voor rouwboeketten tijdens de uitvaart

- Zelf budget bepalen

- Zelf uw bloemist kiezen

Naturaverzekering

Als u als nabestaande een naturaverzekering heeft, bent u beperkt in uw keuzevrijheid. Dit komt omdat de verzekeraar een vooraf bepaald, vast pakket aan diensten en materialen vergoed. Dat houdt in dat er veelal een vast bedrag is gereserveerd voor rouwboeketten. Verder maakt de verzekeraar vaak vaste afspraken over wie de bloemen mag leveren, waardoor u mogelijk niet uw eigen bloemist kunt kiezen.

· Verzekeraar vergoedt vast budget voor rouwbloemen

· Verzekeraar maakt doorgaans vaste afspraken met leveranciers

Combinatieverzekering

Een combinatieverzekering betreft in veel gevallen een vergoeding voor bepaalde uitvaartdiensten, plus een vrij besteedbaar bedrag. Dit bedrag wordt uitgekeerd of achteraf vergoed door de verzekeraar. Het vrije, besteedbare deel mag u zelf gebruiken om rouwboeketten aan te schaffen bij een bloemist naar keuze.

- Vrij besteedbare deel mag naar eigen wens worden gebruikt voor rouwboeketten

- Meestal zelf uw bloemist kiezen

Wilt u meer informatie over de vergoeding van een rouwboeket? Kijk dan op Uitvaartverzekering.nl.